Лятото продължава и през септември, градусите остават високи

Проф. Рачев: Няма да има късен летен сезон през октомври
29
Лятото продължава и през септември, градусите остават високи
Снимка: БГНЕС

Тази година лятото ще продължи почти до края на септември, температурите ще останат високи, прогнозира климатологът и зам.-председател на Българската асоциация на туристическите агенции проф. Георги Рачев.

Захлаждане се очаква около 19 септември, но градусите ще останат високи за сезона.

"В момента сме 3-4 градуса над нормата. Такива температури и толкова продължителни – рядко се случват. През следващите две седмици не се очакват сериозни валежи", каза Рачев пред bTV.

Трудно обаче ще се сбъднат очакванията за късен летен сезон през октомври.

"Октомври на почивка могат да ходят хора, за които слънчевото и горещо време е противопоказно", коментира проф. Рачев.

Климатологът посочи, че от юли месец страната ни е разделена на две – Източна България, където вали под нормалното и Западна България, където те са в норма.

"Перничани ги изкъпахме, ще имат вода не само през цялата зима, но и през пролетта. По поречнието на река Камчия, където са основните язовири за Черноморието – има суша. Добре, че 70% от големите хотели бяха затворени, защото щеше да се стигне до безводие", поясни Георги Рачев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още по темата: времето
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
1
 
0
 
! Отговори
Специалист преди 3 години
До 11 Изкарвай повечко пари и ще разбереш съотношението цена качество и във Франция. Просто засега си за Черно море и Гърция.
25
2
 
2
 
! Отговори
дезон но превратите! преди 3 години
До ЛегендатаВинаги по туй време!
24
1
 
7
 
! Отговори
любов през септември преди 3 години
До А де.....утрините са студени а морската вода е по-топла от вятъра!
23
3
 
6
 
! Отговори
след 9-15- септември преди 3 години
До БайернЕдин дъжд да завали на плажа и всичко се разотива! Децата почват училищеХоелите и ресторантите се затварят и последните групи рускини си отиват!
22
1
 
6
 
! Отговори
Байерн преди 3 години
Лятото така или иначе е до 22.09. За България е нормално втората му половина да е топла и суха. Нито е джипси, нито е някаква сензация това. Последните години е все така.
21
2
 
3
 
! Отговори
морски преди 3 години
Е как да има късен ЛЕТЕН сезон през ЕСЕНТА?-----------------------------------------------------------------------------Джипcи Лято *** !
20
2
 
5
 
! Отговори
Мутра бг преди 3 години
Ах, тоз коронавирус..., ***...а туристическия бизнес, бе!Язък..., бе, то "Пиперудки" (дневни и нощни), Сутеньори, Наркодилъри, Бакшиши, Хотелиери, Чалка-Дискотеки, местния Матрял...Мъ едва свързваме "двата края", бе!Де, са руснаците, германците, ингилизите... нема ги!!!!Ужас!!!!!!Ревъ и пия, пия и ревъ!!!!!Мъка, мъкааа.....
19
2
 
7
 
! Отговори
турист преди 3 години
Пълнолетен човек трябва да отиде два пъти през живота си на квази-Балкантурист курорт. Първия път за установи, че не си струва и втория да се убеди, че не си струва...
18
4
 
1
 
! Отговори
циганското лято преди 3 години
До Анонименза него става въпрос....
17
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До А де.....Става въпрос за *** лято!
16
2
 
7
 
! Отговори
Така е в Гърция преди 3 години
До Нова година се ходи на плаж!
15
4
 
10
 
! Отговори
Честно преди 3 години
Значи перничани да се радват,че някои хотели не работят,защото иначе нямало как и цяла зима да се изкъпят? Не съм от Перник,но това някои хора да се молят за вода в 21 век в България,е отвратително. Още по-гадно е ,че има хора на които им харесва да се подиграват над други и го мислят за смешно. Това се брои за шега,ама ва мен звучи като подигравка.
14
8
 
17
 
! Отговори
Черно море преди 3 години
Стига сте плюли нашето море. Никой не ви насилва да ходите. Ходил съм на 4 морета досега и специално в Гърция много пъти, но си обичам и нашето. В момента съм там и водата е доста чиста и времето страхотно. Цените са нормални. Единственият недостатък е, че има ужасно много народ тея дни.
13
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това показва, че Борисов ще управлява още дълго време. Иначе убийците ще затъмнят слънцето.
12
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Във Варна измряхме като *** от това слънце, вече три месеца няма дъжд, два пъти валя и то насила и земята си е пак пепел, не е било такава гадост! С нетърпение чакаме зимата, то не е работа, като блесне от сутринта та до вечерта без грам облаче!
11
13
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
При мен наистина лятото продължава в..... Гърция.Супер време, натурална и здравословна храна в магазините, приятелски настроени хора, цените безобразно ниски, къщата на брега на морето я оставяме отключена дори когато излизаме.Абе все едно съм в Рая.Да не споменавам че цена-качество е в пъти по-добро от Франция (живея от 15 години във франция).
10
11
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И да ми плащат мутро-хотелиерите не бих посетил тая септична яма.
9
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ужас. Как така няма да има късен морски сезон през октомври? Ние свикнахме да е горещо и сухо откомври.
8
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тия пък все на мутри го обръщат. Беднюги.
7
11
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Поредната куха реклама на мутро-лай*номорието,ми няма да дойдем бе мутрагени, консумирайте си самиизпраж*ненията , да ви е сладко.